Nieuwe skatebaan Brabantpark ontworpen voor en door de jeugd

Tijdens een open inloopavond in het Oude Raadhuis zijn dinsdagavond de schetsen van de nieuwe skatebaan voor het Brabantpark in Etten-Leur gepresenteerd. De huidige skatebaan is inmiddels twintig jaar oud en afgekeurd. 

De gemeente heeft samengewerkt met de jongeren om een nieuw ontwerp te maken voor deze plek. Tijdens de inloopavond konden alle belangstellenden langskomen om vragen te stellen en meer inzicht te krijgen in de plannen.

Verschillende buurtbewoners lieten weten vooral bang te zijn voor eventuele overlast. Maar de jongeren, die in grote getale aanwezig waren, maakten duidelijk dat het hen echt om het skaten en plezier maken gaat. Zij snappen heel goed dat ze in een woonwijk zijn en zich daar ook naar moeten gedragen.

De oplevering van de nieuwe skatebaan staat gepland voor het voorjaar van 2017. "Tot 1 augustus kunnen buurtbewoners nog feedback geven en dat wordt dan meegenomen in het laatste ontwerp", vertelt Laura Hamers namens de gemeente Etten-Leur. "We proberen zoveel mogelijk wensen mee te nemen in het definitieve ontwerp."

Tip de redactie