Zundertse woonwijk WestAkkers is bijna af

Tussen de Wildertsedijk, de Industrieweg en het Oranjeplein in Zundert is in de afgelopen twee jaar een nieuwe, gezellige woonwijk ontstaan: WestAkkers. 

Inmiddels zijn bijna alle woningen bewoond. Projectontwikkelaar David Castelijn is tevreden over het resultaat. “De ruime woningen en de afwisseling in gevels maken het er prettig wonen voor zowel jong als oud.”

Mix

"We zijn gestart in 2013, in de crisistijd", zegt David. "Het had wat aanloop nodig. Vanaf het moment dat de appartementen in de verkoop gingen, is het hard gegaan. Het plan heeft uitgepakt, zoals het bedoeld was. Er is een mooie mix van bewoners ontstaan."

"Misschien verwacht je dat de ouderen voor een appartement kiezen en jongeren voor een woning. Maar ook daarin zie je dat er toch diversiteit is. De jaren '30-bouwstijl spreekt nu eenmaal veel mensen aan. Bovendien is de locatie, net buiten het centrum, en toch vlakbij alle voorzieningen, perfect.”

Levendig

Dat vinden ook de heer en mevrouw Boomaerts-van Hoof. Zij bewonen sinds begin dit jaar een van de appartementen in WestAkkers. "We moesten wel even wennen hoor", vertelt zij. "We kwamen uit een vrijstaand huis met een grote tuin. Dat werd veel te groot. Dit appartement is compact en goed bij te houden. Dat is fijn."

"Er is volop reuring hier", vult haar echtgenoot aan. "Mensen wandelen met de hond voorbij, kinderen fietsen naar het zwembad of het sportpark en ook is er behoorlijk wat verkeer. Nee, daar hebben we geen last van. Dat brengt juist leven in de brouwerij."

"In de wijk zelf is het eveneens levendig", vertelt mevrouw Boomaerts. "Je komt altijd wel iemand tegen. Oud of jong. Dan is het goeiedag en een praatje maken. Voor een boodschap ben je zo bij de winkels. Het is goed hier."

Uitbreiding

Castelijn vertelt dat de wijk bijna af is. "De laatste bewoners trekken er in september in. Helaas was het te laat in het seizoen om nog bomen te kunnen planten. Die komen in het najaar. Verder wordt de wijk uitgebreid met twee woningen en komt er een doorsteek voor fietsers en wandelaars naar het Oranjeplein. Zo wordt het nog gemakkelijker om de winkels aan de Molenstraat te bereiken. Dan is WestAkkers echt af."

Tip de redactie