De Stichting Wielerronde Zevenbergen organiseert op zaterdag 6 augustus in samenwerking met TWC Zevenbergen en Cycling Ambassadors West Brabant wederom een aantal toertochten. 

Het zijn pelotonstochten die begeleid worden door motoren. Alle tochten lopen over het parcours van de wielerklassieker Ster van Moerdijk.

Er is keuze uit drie afstanden; 110, 85 en 60 kilometer. De 110 kilometer kent twee snelheden; 30 en 28 kilometer per uur, de 85 kilometer wordt met 28 per uur gereden en de 60 kilometer kent een snelheid van 25 per uur.
Naast de toertochten voor wielerrecreanten is er ook een fietstocht voor senioren.

De seniorentocht wordt georganiseerd in samenwerking met Fietsclub Senioren Actief Zevenbergen. Dit jaar wordt voor het eerst ook een familiefietstocht georganiseerd. Deze tocht is ongeveer 25 kilometer lang. 

Niet-licentiehouders

Dit jaar staat tijdens het Moerdijks Wielerweekend voor het eerst een Funrace op het programma. Dit is een wedstrijd om het open kampioenschap van de gemeente Moerdijk voor niet-licentiehouders. Iedereen, ongeacht leeftijd, man, vrouw, trimmer, et cetera, kan meerijden.

Echter KNWU-licentiehouders en leden van andere bonden zijn uitgesloten. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een racefiets; daarnaast is een schaalhelm verplicht.

Klassementen

Deze wedstrijd wordt verreden op zaterdag 6 augustus 2016 om 17.30 uur op een deel van het parcours van de profronde en gaat over een totale afstand van 36,4 kilometer ofwel 35 ronden voor de mannen en 31,2 kilometer ofwel 30 ronden voor de vrouwen.

Het klassement zal worden opgemaakt in drie categorieën, namelijk mannen beneden de 50 jaar, mannen boven de 50 jaar en dames. De eerste plaats wordt beloond met een heuse kampioenstrui.

Met deze wedstrijd voegt de Stichting Wielerronde Zevenbergen een nieuw competitief element toe aan het zaterdagprogramma.