In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is er steevast één wedstrijd waar door de liefhebbers in de regio reikhalzend naar wordt uitgekeken: het jaarlijkse treffen tussen de Zundertse Selectie en NAC in Zundert. 

Dat heeft komende zaterdag een extra feestelijk tintje. Het oefenduel op Sportpark De Wildert wordt namelijk voor de twintigste keer gespeeld.

En dus wordt er in Zundert stevig uitgepakt. Voorafgaand aan het oefenduel tussen de Zundertse Selectie en NAC wordt er om 15.15 uur namelijk een voorwedstrijd door voormalige sterren van beide teams gespeeld.

Zo treedt Oud NAC aan met onder andere Peter Remie, Hans van den Dungen en Jack Sweres. In de gelederen van de Oud Zundertse Selectie zijn vroegere vedetten als Erwin Braspenning en André van Gurp (VV Zundert), Ronald Rombouts en Maurice Vermeiren (Moerse Boys), Tommy Kerstens (VVR), Simon Zagers (VV Wernhout) en  John van Aert (VV Achtmaal) te vinden.

Opwarmen

De voetballers uit de categorie ‘Goud van Oud’ moeten het publiek alvast opwarmen voor wat natuurlijk het klapstuk van de middag moet worden: de wedstrijd om 17.00 uur tussen de Zundertse Selectie van dit jaar en het - na het mislopen van promotie naar de eredivisie - vrijwel  geheel vernieuwde team van NAC dat de komende voetbaljaargang hoge ogen moet gaan gooien in de Jupiler League.

Zoals gezegd geldt voor veel voetbalfans de oefenwedstrijd van NAC tegen de Zundertse Selectie - een gezelschap amateurvoetballers bestaande uit spelers van de lokale verenigingen VV Zundert, Moerse Boys, VVR, VV Wernhout en VV Achtmaal - als een niet te missen evenement.

In tegenstelling tot vorig jaar - toen er op zondag moest worden afgetrapt - kan er tot vreugde van velen deze keer weer ‘gewoon’ op zaterdag worden gespeeld.