Sven van Merode uit Etten-Leur heeft zijn nationale titel hoogspringen bij de Junioren met succes verdedigd. Bij de Nederlandse kampioenschappen op de accommodatie van Sprint in Breda was een hoogte van 2 meter en 7 centimeter zaterdag meer dan voldoende voor het binnenhalen van de gouden medaille. 

De prestatie van de atleet van Spado uit Bergen op Zoom is een mooie opsteker na het teleurstellende optreden op het Nederlands kampioenschap voor Senioren op 19 juni. Toen was zijn eindresultaat een zevende plaats met een sprong van 2 meter. Drie pogingen op 2.05 meter gingen de mist in.

Op de accommodatie van Sprint sprong het 17-jarige talent de hoogtes van 1.95 meter tot 2.04 meter nagenoeg foutloos. Voor de 2.07 meter had hij weliswaar meer pogingen nodig, maar de poging waarbij hij succesvol was liet zien dat er nog ruimte over was.

"Twee weken terug wilde het bij het NK voor Senioren even niet lukken, maar nu heb ik gelukkig weer laten zien waartoe ik in staat ben", reageert hij opgelucht.