De Colour Run tijdens Vincent’s Bright Night, zoals die op vrijdagavond 24 juni in het centrum van Etten-Leur werd georganiseerd, krijgt mogelijk in 2017 een tweede editie. 

De Colour Run is ontstaan na een project tussen de gemeenteraad van Etten-Leur en leerlingen van de KSE onder leiding van Ivo Pertijs, docent Maatschappijleer. Achterliggende gedachte hierbij was het politieke spel na te spelen.

In groepjes werd door leerlingen destijds een aantal voorstellen uitgewerkt waarover vervolgens gedebatteerd werd onder leiding van burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot. Het voorstel voor de Colour Run met daarna een muziekfeest kreeg de meeste voorkeur.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de leerlingen het geheel ook helemaal zelf zouden organiseren, maar daar was uiteindelijk toch wat hulp bij nodig. Atletiekvereniging Achilles sprong onder andere bij.

Evalueren

"We gaan het hele project binnenkort evalueren", vertelt Thomas Melisse, beleidsmedewerker Onderwijs en Jeugd bij de gemeente Etten-Leur. "We moeten kijken of we het volgend jaar opnieuw op de een of andere manier van de grond krijgen. Hopelijk hebben jongeren, of ze nou wel of niet op de KSE zitten, zich betrokken gevoeld bij dit evenement. Het zou fijn zijn als zo’n Colour Run in het vervolg niet alleen vóór jongeren wordt gehouden, maar ook dóór jongeren zelf verder wordt opgepakt."