Eigen plantsoen voor vertrekkend conciërge meneer Dré

Basisschool Zonnebloem in Zundert beschikt sinds donderdagmiddag  over het Dré van der Lindenplantsoen, een eerbetoon aan de vertrekkende conciërge Dré van der Linden.

Dré van der Linden werkte meer dan twintig jaar voor de Zundertse basisschool Zonnebloem en haar voorloper, de Sint Aloysiusschool. Maar zoals bekend komt aan alles een einde en dat geldt ook voor de conciërge. Helemaal geruisloos wilde basisschool Zonnebloem daar natuurlijk niet aan voorbijgaan, dus werd er donderdagmiddag een mooi feestje op touw gezet voor 'meneer Dré'.

Bentley

Meneer Dré, zijn vrouw en twee dochters werden in een chique Bentley vervoerd naar de Burgemeester Manderslaan, waar zij vóór het schoolgebouw enthousiast werden onthaald door schooldirecteur Peter van Beijsterveldt, personeelsleden en leerlingen van basisschool Zonnebloem.

Na een kort oponthoud – de portieren van de Bentley weigerden eventjes dienst – kon het feestvarken samen met zijn gezin voor de ingang genieten van het gejoel van de kinderen en de woorden van de schooldirecteur. Die waren meer dan lovend.

High fives

Meneer Dré mag zich dan ook verheugen in grote populariteit op basisschool Zonnebloem, en niet alleen omdat hij zulke heerlijke koffie en thee kan zetten, of omdat hij alles wat stuk is ook weer vakkundig weet te repareren. "Hij kan hele mooie high fives geven", zo vertelde een van de scholieren.

Bij woorden alleen bleef het donderdagmiddag niet, want meneer Dré wachtte nog een aantal verrassingen. Zo mocht hij op het grasveldje naast de schoolingang een naar zijn naam verwijzende boom onthullen, die tot in lengte van dagen zal blijven herinneren aan zijn inzet voor respectievelijk de Aloysiusschool en basisschool Zonnebloem.

Naambordje

Met dat grasveldje is trouwens ook iets meer aan de hand, zo maakte het volgende officiële moment duidelijk. Meneer Dré mocht namelijk ook de onthulling van een naambordje verrichten: dat van het Dré van der Lindenplantsoen. Een prachtige geste die de herinnering aan meneer Dré in de toekomst meer dan levend zal houden.

Aansluitend kwam er nóg een verrassing uit de hoge hoed voor meneer Dré, in zijn vrije tijd een fervent duivenmelker. Uit een plotseling tevoorschijn komende mand mocht hij de hierin twee opgesloten duiven beurtelings loslaten, handelingen waar hij zichtbaar van genoot.

Tip de redactie