Femke van Damme ontvangt prijs Ambassadeur Heldere Taal

Femke van Damme, communicatieadviseur bij de Regio West-Brabant (RWB), heeft dinsdag in de Van Gogh Kerk in Etten-Leur de prijzen in ontvangst genomen die horen bij haar verkiezing tot Ambassadeur Heldere Taal voor de Overheid 2016. Het was de vijfde keer dat de prijs werd uitgereikt op initiatief van communicatiebureau Loo van Eck.

De prijs bestaat onder andere uit een bedrag van 1.500 euro, een jaarabonnement op een tijdschrift of krant naar keuze en een communicatietraining voor een groep van dertig mensen van de eigen organisatie.

Het was voor het tweede opeenvolgende jaar dat Etten-Leur de locatie was voor uitreiken van de prijs. Van Damme volgde met haar uitverkiezing namelijk Annemiek Voesenek op. Die behaalde in 2015 het Ambassadeurschap Heldere Taal voor de Overheid als communicatieadviseur van de gemeente Etten-Leur.

Voor Femke van Damme was het ontvangen van de prijs eindelijk weer eens een goede reden om een nieuwe jurk te kopen, zo bekende ze in de Van Gogh Kerk tegenover collega’s van de RWB, familie, bekenden en andere genodigden.

Over de locatie zei ze: "Ik heb eigenlijk een beroemde voorganger. Jarenlang onderzocht het Van Gogh Museum alle brieven die Vincent van Gogh in zijn leven heeft geschreven. Belangrijke conclusie was dat Vincent hierin steeds duidelijke taal gebruikte."

Tip de redactie