Trekkertrek zaterdag in Rijsbergen georganiseerd

Tractoren en trucks die hun krachten meten zorgen steevast voor spektakel. De trekkertrek is dan ook behoorlijk populair. Geen wonder dus dat er in de regio veel dergelijke evenementen plaatsvinden.

In Rijsbergen gooien ze er daarom een schepje bovenop."Wij proberen ons te onderscheiden door een programma weg te zetten dat voor ieder wat wils biedt", zegt Antoon Kokx, voorzitter van de Stichting Trekkertrek Rijsbergen. "Elke bezoeker moet met een tevreden gezicht weer naar huis gaan."

Komende zaterdag en zondag houdt de stichting voor de 34ste keer het jaarlijkse Truck en Tractorpulling Rijsbergen. Zaterdagavond staan de VTN1-trucks, de VTN3-trucks en de Agrisport op het programma.

Zondag is traditioneel de dag van de Hypropullers competitie en de landbouwklassen.

Lat hoger

Nieuw dit jaar is de deelname van drie klassen van de Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie (NTTO). "Dat belooft nog meer sensatie", aldus Antoon Kokx. "Het heeft er in ieder geval al voor gezorgd dat het deelnemersveld de komende editie een stuk groter is dan in voorgaande jaren."

Dat de Stichting Trekkertrek Rijsbergen daarmee ook de lat voor zichzelf een stuk hoger legt, is volgens de voorzitter niet meer dan een logisch gevolg. "Er wordt volgens een ander reglement gereden en ook de veiligheidseisen zijn een stuk scherper."

"Maar dat geeft niet. We willen het publiek nu eenmaal graag iets extra’s bieden. Stiekem hopen we daardoor ook meer jongeren te bereiken. Voor nieuwe aanwas zijn we nu eenmaal op de jeugd aangewezen."

Tip de redactie