Jeroen Wildhagen uit Etten-Leur is een van de 135 deelnemers aan de finale van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Poker, dat op zaterdag 2 juli wordt gehouden in Ermelo. 

Van januari tot en met mei in dit jaar werden 126 voorrondes door heel Nederland gehouden. Alleen de beste pokeraars zijn nog over en mogen het in een dertien uur durende finale tegen elkaar opnemen in hun jacht naar de titel.

Jeroen Wildhagen mag deelnemen aan de finale omdat hij een van de voorronden op zijn naam wist te schrijven. Hij was op 13 februari de beste pokeraar in gemeenschapshuis De Blokhut in Willemstad.

De winnaar in Ermelo ontvangt een mooie bokaal. Echter, dat is niet het enige wat de winnaar te wachten kan komen te staan. Net als bij veel sporten speelt de winnaar zich met een dergelijke prestatie in de kijker en heeft een goede kans om een sponsoraanbieding te krijgen. 

Internationale toernooien

"Je kunt het vergelijken met andere sporten. Als iemand goed presteert, dan wil een sponsor in die speler investeren", zegt Mathijs Jonkers namens de organisatie. "Zo’n sponsorcontract kan een speler veel opleveren."

Bewijs

Pieter de Korver, een Nederlandse professionele pokerspeler, is daar het bewijs van. Hij won in 2008 een soortgelijk toernooi, waarna hij een sponsorcontract kreeg om grote internationale toernooien te spelen. Bij één van die toernooien won hij 2,3 miljoen euro.