'Kalkoenen in geparkeerde truck langs A17 waren in orde'

De vrachtwagen vol kalkoenen stond afgelopen donderdagmiddag geparkeerd langs de A17 ter hoogte van Zevenbergen, omdat de chauffeur een korte verplichte pauze nam.

Volgens het transportbedrijf zouden de dieren het niet te warm hebben gehad, zoals eerder door het Politieteam Roosendaal werd gemeld.

Agenten hielden de chauffeur donderdag staande, nadat ze de truck vol kalkoenen zagen staan. De politie meldde dat de vogels het veel te warm hadden en niet werden gekoeld. Zij deden daarom een melding bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA).

Het betrokken transportbedrijf meldt tegenover Pluimveeweb dat de chauffeur net wilde vertrekken toen hij werd aangehouden: "Wij hebben gelijk actie ondernomen om dit transport te laten vertrekken. Alle documenten en vergunningen waren namelijk aanwezig en in orde. Het was weliswaar warm, maar de dieren mankeerden niets." 

Veearts

Ook waren de kalkoenen eerder die dag door een veearts gecontroleerd. Die gaf groen licht om het pluimvee te vervoeren.

De NVWA concludeerde ook dat het beter was dat het transport zo snel mogelijk kon vertrekken. Het bedrijf dat zijn naam niet bekend wil maken, geeft aan onterecht negatief in het nieuws te zijn gekomen: "Wij houden ons aan de wet en hebben dierenwelzijn hoog in het vaandel staan."

Tip de redactie