Aanhoudingen na geweld op camping Fort Oranje

De politie heeft maandag een 27-jarige en een 23-jarige man aangehouden naar aanleiding van ongeregeldheden zondagmiddag op camping Fort Oranje aan de Bredaseweg in Rijsbergen. 

Direct na het incident werden al twee Poolse broers van  31 en 32 jaar oud in hun kraag gevat op verdenking van openlijke geweldpleging. Bij de vechtpartij werd geslagen met een ploertendoder en een stok.

Ook werd er met traangas gespoten. Aanleiding tot het tumult zou een blaffende hond zijn. 

Verdachten

Een 27-jarige man werd zondag net als zijn 49-jarige schoonvader als slachtoffer gehoord. Zij deden toen aangifte.  De 27-jarige aangever en een 23-jarige man zijn maandag als verdachten opgepakt.

Blaffen

De 27-jarige man verklaarde zondag dat hij in een stacaravan op de camping woont. Sinds enkele weken heeft hij een conflict met een andere bewoner.

Deze Poolse man ergert zich kennelijk aan de ‘blaffende’ hond van aangever. Hij zou het dier eind mei met de platte hand op de kop geslagen hebben.

Ploertendoder

Ook vond er half juni al een opstootje plaats. Zondagmiddag werden de aangever, zijn schoonvader en een andere man door de Poolse man en zijn broer naar eigen zeggen aangevallen.

Er werd daarbij met een ploertendoder en een stok geslagen. Daarnaast werd er zoals gezegd met traangas gespoten. 

De politie hield na de knokpartij twee Poolse mannen als verdachte aan. Ook zijn een stok, een ploertendoder, een stanleymes en traangas in beslag genomen.

Tip de redactie