In Etten-Leur is voorzitter van het Algemeen Plaatselijk Belang (APB) Rob Pieterman plotseling op 62-jarige leeftijd overleden.

Pieterman was sinds oktober 2015 voorzitter van het APB in Etten-Leur. Hij nam de functie bij de politieke partij over van Jan Mucharowski.

Pieterman was in de periode van oktober 2007 tot de zomer van 2009 ook al eens voorzitter van het APB. In 2007 volgde hij John van de Bemd op, die verhuisd was naar een plaats buiten Etten-Leur.

Omdat hij zich in wilde gaan zetten als burgerlid voor het APB, gaf Pieterman in 2009 de voorzittershamer door aan Mucharowski. Ruim zes jaar later gebeurde dat opnieuw, maar toen andersom.

Ambitieus

Het APB heeft met grote verslagenheid kennis genomen van zijn overlijden. "Vanaf 2007 heeft hij zich in diverse functies met groot enthousiasme voor ons ingezet", meldt de partij. "Voor de tweede keer nam hij in 2015 het voorzitterschap van het bestuur op zich, waarbij hij ambitieus een geheel nieuwe opzet voor het APB heeft gerealiseerd. We denken terug aan een ambitieuze man met groot enthousiasme en betrokkenheid."

Ook Stichting Carnaval De Stijloren is zeer bedroefd bij het plotselinge heengaan van Rob Pieterman. Hij was hier twee jaar, van 1997 tot 1999, als Pierre II carnavalsprins bij de vereniging. Naast vele jaren lid, was hij ook enige jaren voorzitter van De Stijloren.

Joviaal

Pieterman heeft zich verder onder andere verdienstelijk gemaakt voor voetbalvereniging Internos. Eerst als bestuurslid en in 2000 als voorzitter. Niet voor lang omdat zijn werk steeds meer tijd in beslag nam.

"We zullen hem echter bij Internos niet snel vergeten. We herinneren Rob als een praatgraag iemand. Altijd in voor een geintje, maar op tijd serieus. Een gezellige joviale man is er niet meer. De vele mooie momenten die we met hem hebben doorgebracht zullen we voor altijd bewaren", aldus Internos op haar website.