Hoe leuk kan het zijn dat je iets organiseert dat door de enorme plensbuien welhaast volkomen in het water dreigt te vallen en er dan nog zo’n draai aan kunt geven dat zelfs de plaatselijke ondernemers spontaan hun hulp en ruimte aanbieden?

De bijna dertig koren die van heinde en verre kwamen om in Etten-­Leur te zingen konden dat ook, was het niet buiten, dan maar binnen. Dit alles ter ere van het vijftig jarig bestaan van Etten­-Leurs' theatergroep MaxMini. Het was improvisatie op zijn best.

Op verschillende locaties rondom de Leurse Haven en het van Bergenplein traden zondag bijna dertig koren op afkomstig uit West­-Brabant, Zeeland en zelfs van boven de rivieren.

Gezien de weersomstandigheden moesten voor de vijf buitenlocaties ad hoc oplossingen worden gevonden want op enig moment was daar de zondvloed en veranderde het park Schoenmakershoek in een meer en stonden de lege stoeltjes in het Heerma van Voss Plantsoen triest te druipen.

Traditie

Er werd gereorganiseerd en geïmproviseerd. Er werd gelachen en de superlatieven waren niet van de lucht. Maar het lukte allemaal.

Ter afsluiting van het evenement sprak burgemeester Heleen van Rijnbach de Groot de hoop uit op een traditie. Onder leiding van Theo Wouters werd, op een zonovergoten van Bergenplein, het Leurse volkslied Hoe schoon is ons Leurke gezongen. En daar is geen woord van gelogen.