De vijftiende editie van het zomerfestival van dweilband de Notenkrakers uit Zevenbergen was een groot succes. 

Maar liefst veertig kapellen hadden zich opgegeven voor deelname. Op acht podia verspreid over het centrum werd het publiek getrakteerd op muzikale hoogstandjes en ook veel show.

Festivalvoorzitter Jack Mulders van de Notenkrakers kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement. “Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd om het zomerfestival nog beter en groter op te zetten met medewerking van alle horeca.”

Dat het weer geen spelbreker werd, bleek uit het in grote getale aanwezige publiek. Zij genoten zichtbaar van de optredens en het spektakel wat sommige bands lieten zien. Van confetti tot danspasjes, alles werd uit de kast gehaald.

Jury

Het niveau van de kapellen lag dit jaar weer zeer hoog. Jurylid Maureen de Vos vond dit misschien wel het beste festival tot nu toe. Veertien kapellen moest zij samen met negen andere juryleden beoordelen.

De Kees Schoones wisselbokaal werd uiteindelijk toegekend aan Rodl uit Rijen. Zij wonnen ook de presentatieprijs. De muzikaliteitsprijs ging naar De Stropers uit De Zilk.