Het was heel druk in en om het voormalig jongenspatronaat aan de Edward Poppelaan.

De Stichting LeukeDingenDag organiseerde voor de zesde maal op rij en voor de derde keer in Etten-Leur een geweldige, volledig gesponsorde, dag voor kinderen die het moeilijk hebben doordat ze, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen wonen en daardoor in een pleeggezin of pleeghuis worden opgenomen.

Van de buitenactiviteiten kon tussen de buien door worden genoten en binnen leek het een bijenkorf waarin de kinderen zich best amuseerden. Leuke dingen om te doen en veel lekkers om te eten en te drinken.

Kinderen konden buiten onder meer de klimwand op, boogschieten, paintballen of proberen op de rodeostier te blijven zitten.

Activiteiten

De opblaasbare speeltuigen moesten eerst even drogen. Buiten ook de wagen voor een ‘patatje met.’ Naast allerlei lekkers aan broodjes, fruit, ijsjes, snoep en drinken was er binnen een scala aan activiteiten om aan deel te nemen tot aan massage en reiki toe.

De jonge dames waren niet weg te slaan bij de kapsters en make up, nog even de nagels gelakt en dan poseren voor een heuse fotoshoot. Er waren knutselhoeken en groot was de belangstelling voor de modelbouwhoek waar auto’s, vliegtuigen en helikopters in elkaar gezet konden worden.

Vrijwilliger Rob van Riel: “je wordt opgevreten, zo gewild is dit” zegt hij lachend.