Een enthousiast publiek bleef zaterdagavond tot het einde toe geboeid luisteren bij het eerste midzomerconcert dat georganiseerd werd door muziekvereniging Constantia in samenwerking met de jonge Etten-Leurse Folkband GuinnyPig. 

Plaats van handeling was het Oderkerkpark in Etten-Leur. Alle stoelen van het terras in de achtertuin van ‘t Witte Paard waren bezet, maar gelukkig was er voldoende ruimte om ook staand in het zonnetje te genieten van de muziek.

De slagwerkgroep STIXX opende het concert met het opzwepende Latin Starter, gevolgd door het Groot Orkest van Constantia dat onder andere een betoverende Game of Thrones-suite (gearrangeerd door dirigente Arlette Zwaans) en een medley uit de musical Miss Saigon ten gehore bracht.

Firebal

Saxofoonensemble Quattro Stagioni speelde aansluitend het thema van The Pink Panter en Halleluja van Leonard Cohen (later succesvol gecoverd door onder andere Jeff Buckley), waarna het de beurt was aan GuinnyPig. De vier jonge muzikanten sleepten de toeschouwers mee op de tonen van hun vrolijke folkmuziek.

Samen met het Groot Orkest werd het door Arlette Zwaans bewerkte Devils Dancefloor van Flogging Molly gespeeld. Het midzomerconcert werd door alle muzikanten gezamenlijk afgesloten met het bekende Fireball van Pitbull.

Verfrissend

Terugkijkend spreekt voorzitter Koen van Hooft van Constantia over een superconcert in een prachtige omgeving. "Heerlijk buiten genieten van mooie muziek. De samenwerking tussen GuinnyPig en het Groot Orkest werkte verfrissend. De finish met Fireball, een arrangement van dirigent Arlette Zwaans, gaf een waardig einde aan een mooie avond."