Bij alle projecten waarbij de gemeente Moerdijk als opdrachtgever en/of subsidieverstrekker fungeert, zou de toegankelijkheid voor gehandicapten als eis moeten worden gesteld.

Dat vindt PvdA-raadslid Bisar Cicek. Verder is hij van mening dat bij elke ontwikkeling in het fysieke en sociale domein gehandicapten gehoord zouden moeten worden.

Een restaurant bezoeken, de trein pakken of een website raadplegen is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld, stelt het PvdA-raadslid.

"Maar niet als je in een rolstoel zit, blind bent of een andere beperking hebt." Mensen met een handicap ondervinden volgens Cicek letterlijk en figuurlijk heel veel obstakels in het dagelijks leven. "Iedereen in Nederland moet volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving", vervolgt hij. "Dat gaat niet vanzelf."

Norm

Op 21 januari jongstleden is het VN-verdrag voor mensen met een handicap geratificeerd. "Nu is het tijd dat wij als gemeente ook ons steentje bijdragen. Bij iedere stap die we zetten is het van belang dat we gehandicapten in het oog houden."

"De gemeente heeft nog geen aparte verordening of speciaal beleid ontwikkeld voor deze kwetsbare groep. Daar moet verandering in komen. In onze gemeente moet toegankelijkheid de norm zijn en ontoegankelijkheid de uitzondering."