Het smartlappenkoor La Misère uit Zevenbergen heeft in samenwerking met Gasterij De Engel zaterdagmiddag een succesvolle eerste editie georganiseerd van de ‘Middag van het Levenslied’. 

Zeven koren brachten heerlijke meezingers ten gehore. De smartlappen en zeemansliederen werden uit volle borst meegezongen door de vele aanwezige toeschouwers. Zowel buiten op een podium op De Markt als binnen in De Engel werd opgetreden.

De deelnemende koren naast La Misère zelf waren onder andere Chanson de la Vie uit Langeweg, Confettiklanken uit Oudenbosch, De Kreunende Tram uit Stampersgat, Zwanentranenkoor en Liesleut beide uit Etten-Leur en Dolorcante uit Zevenbergen.

Vervolg

Maartje Aarts, lid van La Misère en nauw betrokken bij de organisatie, kijkt nu al terug op een geslaagd evenement.

“Ik ben aangenaam verrast door de hoeveelheid publiek die er al vanaf aanvang is. Het is gezellig druk. We moeten uiteraard nog evalueren, maar ik hoop dat dit inderdaad de eerste editie is waar dan volgend jaar een vervolg op komt”.

De koren hebben met een gezamenlijk optreden hun optredens luisterrijk afgesloten. Daarna werden het publiek en ook de koren getrakteerd op een optreden van Jacques Herb, met onder andere zijn beroemde meezinger ‘Manuela’.