Het zomerevenement Fiets er ’s in dat op zondag 17 juli voor de tweede keer wordt gehouden in de Leurse haven krijgt dit jaar ook een speciale jeugdcategorie voor deelnemers in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

“We merkten vorig jaar dat er veel animo is onder jonge deelnemers”, vertelt voorzitter Pierre Gelens van de organiserende stichting Zomer Evenementen Etten-Leur (ZEL).

“Verleden jaar deden zij mee in de volwassenencategorie. Juist omdat er best wel wat belangstelling is vanuit de jeugd, hebben we besloten ze een apart podium te geven.” Deze jeugdcategorie opent op 17 juli de dag om 12.00 uur.

Balk

Vanaf 13.00 uur gaat de categorie ouder dan 12 jaar van start, waarbij het wederom de bedoeling is dat de deelnemers met een fiets over een balk van ongeveer dertig centimeter breed en 25 meter lang zo snel mogelijk over het water naar de bel fietsen en deze laten klingelen.

ZEL introduceert op zondag 17 juli ook nog een nieuwe discipline in de vorm van Krui er ’s in. Hierbij moeten deelnemers, de ene in de kruiwagen en de andere lopend er achter, hetzelfde parcours over het water afleggen en de bel luiden.

“In principe mogen dat ook de mensen zijn die ook al aan Glij er ’s in meedoen”, besluit Pierre Gelens.