Het was feest bij het Nonnekeshof in Zundert zaterdag. Het Pluspunt vierde zijn eerste jubileum.

Tevens vierde de dagverzorging haar 25-jarig bestaan. "Dat mag gevierd worden", vindt Gerry van Vugt, coördinator Pluspunt. Het Pluspunt is een initiatief van Surplus en bedoeld voor bewoners van het Nonnekeshof en andere omwonenden.

"Van maandag tot en met vrijdag kunnen mensen hier terecht voor een kopje koffie, activiteiten en om andere mensen te ontmoeten", vertelt Gerry. "Uniek in Zundert, omdat we als activiteitencentrum gevestigd zijn onder appartementen waar mensen zelfstandig wonen. We verwelkomen iedere maand zo’n 600 tot 700 mensen. Onze activiteiten voorzien zeker in een behoefte."

Gezellig

Op de parkeerplaats voor het Nonnekeshof is voor deze gelegenheid een gezellig terras gemaakt. De bezoekers genieten er van lekker eten en leuke muziek. Er omheen staan kraampjes met loterij-prijzen, gebreide artikelen van de hobbyclub en rommelmarkt-artikelen.

Een drietal dames vertelt enthousiast dat ze iedere week naar het Pluspunt komen. "Gezellig met andere mensen, leuke activiteiten, maar het beste van alles is toch de lekkere maaltijd die we dan voorgeschoteld krijgen." 

Dit feestje laten ze niet aan hun neus voorbij gaan. "We hebben net een pannenkoek en een ijsje gegeten. En op de markt heb ik een leuke tas gekocht en lootjes voor de loterij. Het is hier gewoon altijd gezellig."