Een verwarde man heeft vrijdagavond voor opschudding gezorgd aan de Gebrandyhof in Etten-Leur, door bebloed en in zijn ondergoed over straat te lopen.

De politie kreeg een melding binnen van een ruzie tussen een man en een vrouw.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de vrouw buiten en de man had zich binnen opgesloten. De ruzie was volgens de vrouw geëscaleerd. "Met hulp van een sleutel konden de agenten naar binnen. Binnen troffen ze de man aan in de toestand zoals in de melding was beschreven", meldt de politie.

Geweld

De man gaf aan dat de politie zijn woning moest verlaten, maar op grond van de Politiewet besloten ze de man toch hulp te bieden. "Ze probeerden hem tot bedaren te krijgen, maar uiteindelijk moesten ze geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen." De man verzette zich hevig en schopte de agenten en het ambulancepersoneel.

Zij brachten de man, vastgesnoerd op een brancard, naar het ziekenhuis. “Hij is in het ziekenhuis onderzocht maar bleek verder niets te mankeren.” Een medewerker van de GGZ besloot dat de man niet direct opgenomen hoefde te worden, waardoor de man alleen een strafrechtelijk traject te wachten staat.