Parkeerterrein vol met bergingsvoertuigen

Als er zaterdag van het parkeerterrein van Kanters in Moerdijk een luchtfoto genomen zou zijn, zou dat één grote gele vlek hebben opgeleverd. Op het terrein stonden ruim honderd bergingsvoertuigen en die hebben nu eenmaal de signaalkleur geel.

Tussen de moderne voertuigen en de oldtimers liepen de mannen en vrouwen rond die bij een calamiteit deze voertuigen bemensen. Zaterdag kwamen ze vooral voor de gezelligheid en om elkaars materieel te bewonderen.

Blikvangers waren een puntgaaf Dodge tankwagentje en een Greyhound bus met een dubbele verdieping en panoramische ramen. De Nationale Politie, afdeling grote steden, liet enkele politievoertuigen uit de jaren vijftig en zestig zien, zoals een donkerblauwe kever Volkswagen en een spierwitte Volvo.

Modelbouwer Marco Oerlemans uit Tilburg heeft zich gespecialiseerd in het nabouwen van bergingsvoertuigen met lego steentjes. Dat levert verrassende resultaten op waar liefhebbers flinke bedragen voor neertellen.

Kant en klare modellen werden er verkocht door Melissa uit Almere Stad. Ze vertelt best tevreden te zijn over de verkoop van haar minivoertuigen. De mooiste inzendingen werden aan het eind van de dag beloond.

Tip de redactie