Leo van der Meij viert vijftigjarig jubileum als organist

Leo van der Meij bespeelt al ruim 50 jaar het orgel en de vleugel en doet dat voornamelijk in de kerk. De laatste elf jaar als organist en dirigent bij het Petruskoor in de Petruskerk in Etten-Leur.

Geboren in Schiedam begon de inmiddels 65-jarige Van der Meij als organist bij een meisjeskoor in de Gorzenkerk in die plaats.

Na het meisjeskoor volgde nog een gemengd koor, een jongerenkoor in Vlaardingen en een kinderkoor in Voorschoten, totdat het werk het gezin Van der Meij noopte om naar het buitenland te gaan, naar Maleisië.

Proberen

Na vier jaar terug in Nederland startte Leo van der Meij samen met een vriend het Don Bosco koor in de Martinuskerk in Schiedam. "Dat heb ik lang gedaan. Tot 2004, ondanks dat we eind 1996 naar Etten-Leur verhuisden."

Ook Etten-Leur wist de organist te vinden en het resultaat was een paar keer invallen in de Petruskerk. Toen kwam penningmeester van het gemengd Petruskoor, Leon Segers, maar eens aanbellen. Ze hadden een probleem. De dirigent was weg. "Ik zei dat ik het wel een keer wilde proberen. En daar ben ik nog steeds mee bezig", grijnst van der Meij.

Sfeer

Sinds 2005 zet Leo zich in als dirigent en muzikaal begeleider van het Petruskoor, dat hij bestempelt als een dames- en herenkoor met een heel prettige, sociale sfeer.

Tip de redactie