Gemeente Moerdijk ondertekent contract met exploitant zwembaden

Wethouder Eef Schoneveld van de gemeente Moerdijk en algemeen directeur Erwin van Ierssel van Optisport Exploitaties b.v. hebben woensdagmiddag het definitieve contract ondertekend, waarmee de exploitatie van het buitenbad de Bosselaar in Zevenbergen en sportcentrum de Niervaert in Klundert voor de komende vijf jaar zeker is. 

Schoneveld noemde het een 'raar moment' om het contract nu te ondertekenen zo tegen de aanloop van de zomer. Dit hing samen met de rechtszaak die de vorige exploitant, Sportplaza, na de aanbestedingsprocedure had aangespannen tegen de gemeente.

Zij voldeden namelijk bij de aanbesteding niet aan de formele voorwaarde die gesteld was voor het onderhoud. De gemeente heeft daarop de aanbesteding aan Optisport gegund.

Het contract dat ondertekend werd, geldt voor de duur van vijf jaar. Een relatief korte contractduur voor de exploitant. Dit zal dan ook van invloed zijn op investeringen in de toekomst in verband met een kortere afschrijvingsperiode.

Plannen

Cees van Dongen, locatiemanager van de Bosselaar en De Niervaert, vertelt dat er nu gekeken wordt naar wat op korte termijn te realiseren is. Te denken valt aan verruiming van de openingstijden bij mooi weer. Daarnaast zijn er zeker innovatieve plannen voor de nabije toekomst.

Tip de redactie