Wijkraad De Berk geeft er de brui aan

Wijkraad De Berk in Zundert heeft besloten al haar werkzaamheden neer te leggen. De geringe respons uit de wijk op voor De Berk belangrijke onderwerpen als behoud van het busvervoer en de fusieplannen voor de basisscholen zijn voor het bestuur van de wijkraad de bekende druppel geweest. 

Volgens voorzitter Chiel Pauwelsen is er al eens eerder gesproken over het opheffen van de wijkraad. "Mijn voorganger had het al eens over 'het trekken aan een dood paard'." 

"We hebben toen met het huidige bestuur gemeend om het toch nog maar een keer te proberen. We willen het geluid van de wijk best laten horen, maar dan moet de wijk wel laten horen wat zij wil.”"

Weinig animo

Aan dat laatste ontbreekt het jammer genoeg, zo stelt Pauwelsen. Voor zaken als het busvervoer en de basisschool blijken medewijkbewoners namelijk amper warm te lopen.

"Als de school en de bus De Berk uit gaan, bloedt de wijk dood. Dat is een hard gelag. Toen die onderwerpen op de agenda stonden, kwamen er echter welgeteld vier inwoners opdagen. Om te klagen over speeltuintjes."

Tip de redactie