Luus Heeren neemt voorzittershamer Kenya Project over

Rentia Krijnen-Hendrikx heeft afscheid genomen van haar rol als voorzitter bij het Kenya Project Etten-Leur en de hamer overgedragen aan Luus Heeren. 

Rentia Krijnen startte 28 jaar geleden het project vanuit Etten-Leur met als doel weduwen van de Luo-stam in Kenia te ondersteunen en hen daardoor betere leefomstandigheden te geven.

Krijnen neemt niet helemaal afscheid; ze blijft als adviseur betrokken bij het project. Wim Vermunt heeft zich na tien jaar trouwe dienst tegelijkertijd met haar teruggetrokken uit het bestuur. Hij blijft wel als vrijwilliger werkzaam in het kleine winkeltje van het Kenya Project in de Stationsstraat.

Twee vrijwilligers hebben de leeggevallen plekken in het bestuur opgevuld, waardoor het weer compleet is. De afgelopen maanden is het vernieuwde bestuur van vijf vrijwilligers ingewerkt en heeft alle bestuurstaken van Rentia overgenomen.

Inmiddels zijn er in Etten-Leur ongeveer twintig vrijwilligers actief om het doel van onafhankelijkheid en zelfredzaamheid van de weduwen in Kenia te bereiken.

Tip de redactie