Overal in Zundert verrijzen corsotenten en de corsokoorts slaat – met de officiële presentatie van de corsomaquettes – weer in alle hevigheid toe.

Eén ding is al wel duidelijk: ‘beestachtige’ ontwerpen zijn dit jaar uiterst populair.

Dat laatste is een understatement, want van de twintig buurtschappen komen er straks maar liefst elf aan de start met een corsowagen die iets met een dier te maken heeft. Meer dan de helft van de deelnemende buurtschappen dus. De eerste zondag van september kunnen de bezoekers van Corso Zundert zich vergapen aan onder meer een vis, een kikker, een leeuw, een dinosaurus, een hond, vossen, bizons, paarden en bijen.

Corsomaquettes

Deze zaterdag en zondag presenteren de twintig buurtschappen officieel het ontwerp waarmee ze gaan strijden tijdens het corso van 4 september. Hoewel de ideeën en foto’s al maanden circuleren op de sociale media, kan de bezoeker zich dit weekend pas echt goed een beeld vormen van de wagens.

En dan nog laten de buurtschappen doorgaans niet het achterste van hun tong zien. De tentoonstelling van de corsomaquettes is geopend op zaterdag 11 juni vanaf 14.00 uur en op zondag 12 juni van 10.00 uur tot 18.00 uur. De locatie is ‘Bij ons in Zundert’ (voorheen CultuurCentrum Zundert) aan de Molenstraat 5 te Zundert. De toegang is gratis. Surf voor een uitgebreid overzicht van de ontwerpen naar www.corsonetwerk.nl/zundert/ontwerpen-2016