Ze is negentien jaar jong, komt uit Wernhout, is altijd opgewekt en bovendien dol op aardbeien. Marloe Zagers is Aardbeienkoningin tijdens de Zundertse Aardbeienfeesten 2016. "Ik kan me niet voorstellen dat iemand geen Aardbeienkoningin wil zijn", aldus Marloe. 

"Vorig jaar zag ik Aardbeienkoningin Anouk lopen", antwoordt Marloe op de vraag hoe ze gekozen werd. "Toen dacht ik al: 'Wat fantastisch lijkt me dat'. Je krijgt mooie kleding aan, je haar wordt gedaan en je mag gezellig met allerlei mensen praten".

Een vriendin wees me op de Facebook-oproep van de Aardbeienfeesten voor een 'leuke en spontane aardbeienkoningin'. Ik stuurde ze een berichtje en na loting kreeg ik te horen dat ik was uitgekozen. Superleuk om mee te maken."

Fris en fruitig

"Naar de Aardbeienfeesten ging ik sowieso al. Dat zal nu een beetje anders zijn op zaterdagavond", lacht ze, "want de volgende ochtend moet ik weer fris en fruitig op de braderie staan." 

Reacties

Over de hoeveelheid spontane reacties op haar ‘kroning’ verbaast ze zich, maar ze vindt het ook erg leuk. "Zelfs mijn moeder wordt overal gefeliciteerd."

"Bij de huisarts, de friettent en tijdens het uitlaten van de hond. Iemand noemde haar al Beatrix. Zo wil iedereen toch Aardbeienkoningin zijn?"