Mini-Roparun levert mooi bedrag op voor Moerdijk Runners

De Moerdijk Runners hebben woensdag tijdens de sportdag van de Arenberg een mooie cheque ontvangen uit handen van leerlingen van die school.

De fictieve cheque stond symbool voor het bijeen gelopen sponsorgeld tijdens de mini-Roparun die de Arenberg twee weken geleden hield. De leerlingen uit de groepen drie tot en met acht hebben meer dan 5.000 euro bij elkaar gelopen, de hoogste sponsorbijdrage van een basisschool tot nu toe.

Jolanda Mathijssen, secretaris van de Moerdijk Runners, licht toe: "We organiseren als Moerdijk Runners ieder jaar een sportdag voor de basisschool. Dit jaar mocht ik dat voor het eerst doen en de Arenberg was aan de beurt."

Met behulp van juf Angela van de Broek en vele andere vrijwilligers is het goed gelukt. Als tegenprestatie vragen wij een sponsoractie van de school. Vaak wordt dit dan in de vorm van een mini-Roparun gedaan.”

Toen Jolanda het bedrag op de cheque zag verschijnen, raakte ze ontroerd. "De betrokkenheid van de leerlingen viel me tijdens de mini-Roparun al op. Met dit geld kunnen we weer een lichtpuntje geven aan de mensen met kanker."

Tip de redactie