Jeu de Boulesclub Fijnaart gooit voor ALS

Een van de leden van Jeu de Boulesclub Fijnaart is getroffen door de spierziekte ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose) en voor de andere leden kwam deze ziekte nu wel erg dichtbij. Zaterdag 11 juni houdt de club daarom een benefiettoernooi, waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor de stichting ALS Nederland. 

"We willen graag een bijdrage leveren naar onderzoek voor mensen die lijden aan deze vreselijke ziekte", vertelt Piet van Pelt, voorzitter van Jeu de Boulesclub Fijnaart.

Penningmeester Ger Lips legt uit: “Jan Mouthaan is al een jaar of acht lid van onze vereniging, maar hij is pas drie jaar ziek. Helaas kan hij nu niet meer meespelen met ons. Hij is nog wel betrokken bij de vereniging en de grote motor achter dit benefiettoernooi. Hij wilde graag dat we dit zouden organiseren om meer aandacht en geld voor ALS te krijgen. Hij is een gedreven en positief persoon, ondanks zijn ziekte."

Accommodatie

De verenging beschikt in Fijnaart over een mooie accommodatie naast de tennisvelden, bereikbaar via de Appelaarseweg. Piet van Pelt: "We hebben niet alleen acht buitenbanen, maar kunnen ook in de winter doorspelen op onze vier binnenbanen."

Tip de redactie