De expositie ‘Vincent Vincent Vincent’ in de Van Gogh Kerk in Etten-Leur wordt verlengd tot en met 14 augustus. De belangstelling was de voorbije tien dagen tijdens het evenement Van Gogh Leeft erg groot. 

De Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur verwacht veel bezoekers ook de komende zomermaanden nog een groot plezier te kunnen doen met de tentoonstelling, die drie generaties Van Gogh voor het voetlicht brengt.

De expositie is georganiseerd in samenwerking met de initiatiefgroep Vincent Vincent Vincent uit Princenhage. Ook de beelden van de Oisterwijkse kunstenares Ien Sluyters blijven voorlopig nog te bewonderen in de kerk.

Afgelopen zondag was de laatste dag van het evenement Van Gogh Leeft. Hoewel kleiner van opzet dan voorgaande jaren, kijkt de organisatie terug op een geslaagde achtste editie. De organisatie nam dit jaar bewust wat gas terug na het drukke Van Gogh-jaar in 2015. 

Duizend

Naar schatting duizend mensen hebben dit jaar de locaties Van Gogh Kerk, Lambertuskerk (een samenwerking met ZIEL en het Munnikenheide College), Jan uten Houte en Nieuwe Nobelaer (in het tweede en laatste weekend) bezocht en/of maakten al dan niet met behulp van een route of een gids een Van Gogh stadswandeling. 

Voor het eerst moest op twee locaties een symbolisch entreebedrag worden betaald. Van Gogh Leeft zal op korte termijn door de werkgroep en het bestuur worden geëvalueerd, waarna tijdig de voorbereidingen voor de volgende editie in 2017 starten, die wederom eind mei en begin juni zal plaatsvinden.