STEP organiseert reünie van popgroep Solid

Er komt in Etten-Leur een reünie van de jaren zeventig popgroep Solid. De organisatie ervan is in handen van Stichting Etten-Leur Promotion (STEP). Locatie van de reünie is het Oderkerkpark op zondag 19 juni. 

De mannen van STEP zijn weliswaar na vorig jaar gestopt met de organisatie van de Oranjemarkt op Koningsdag, maar zij begonnen zich toch een beetje te vervelen.

Hun wortels liggen in de popmuziek en tijdens de Amilto van weleer organiseerden zij hun Party a GoGo met onder andere de Etten-Leurse band Solid.

Hardrock

De bandleden van Solid zijn tevens familieleden die de naam Dekkers delen. Zij hadden in de jaren zeventig van de vorige eeuw een repertoire met wat voor die tijd gold als hardrock. Zij waren de eerste Etten-Leurse popgroep die stevige rock neerzette en het was hun manager Kees de Brouwer die voor hen optredens regelde in heel Nederland.

Ook in big city Amsterdam in onder andere voorprogramma’s van de ‘groten van toen’ zoals Q65 en Thijs van Leer en Focus. In 1978 is de band gestopt, maar tussentijds hebben ze hun instrumenten niet in de kelder opgeborgen. Er werd verder gespeeld in diverse andere bandjes en samenstellingen.

Gratis

De reünie in het Oderkerkpark in Etten-Leur vindt op zondag 19 juni plaats tussen 14.00 en 20.00 uur. De toegang is gratis. Naast hoofdact Solid is er nog een close harmony optreden van A la Carte en een muzikaal intermezzo van de zeven man sterke accordeongroep de Accordeola’s.

Tip de redactie