Ruzie over drugsgeld waarschijnlijk oorzaak moord Zundert

Een geldschuld in verband met drugs is zeer waarschijnlijk het motief voor de moord op de 45-jarige Pierre Pelders uit Zundert. 

Dat meldt BN/De Stem. Het slachtoffer werd eind februari doodgeslagen met een hamer. Dat gebeurde in zijn nieuwe huurappartement aan de Veilingstraat.

De 49-jarige verdachte van het misdrijf heeft volgens zijn advocaat Alfons Bals een bekentenis afgelegd. Beide mannen kenden elkaar uit het drugscircuit.

Ruzie

Om van zijn geldschuld af te komen, zou de verdachte het slachtoffer behulpzaam zijn geweest bij het inrichten van de nieuwe woning.

Ruzie over de geldschuld zou hebben geresulteerd in een worsteling waarbij de verdachte het slachtoffer met een hamer heeft doodgeslagen.

Poolshoogte

Het lichaam van het slachtoffer werd op 27 februari gevonden door agenten. Zij namen poolshoogte in het appartement omdat een verontrust familielid had gebeld dat ze al een paar dagen geen contact meer had kunnen leggen.

Arrestatie

De verdachte vluchtte na het misdrijf in de auto van het slachtoffer. De politie wist hem enkele dagen later te traceren en aan te houden in Terneuzen, waar zijn ex-vriendin woont.

Ook de vrouw werd bij die actie gearresteerd. Zij bleek echter niks met het misdrijf te maken te hebben en werd na enkele dagen weer op vrije voeten gesteld.

Tip de redactie