Grote brand in leegstaand pand Etten-Leur

Aan de Oude Kerkstraat op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur is donderdag rond het middaguur een grote brand uitgebroken in een loods van een leegstaande fabriek. Het gaat om het pand van voormalig fruitverwerker SVZ. 

Als gevolg van de brand waren lange tijd grote zwarte rookpluimen boven Etten-Leur en omgeving zichtbaar. De brand werd vrijwel direct opgeschaald naar GRIP 1; de coördinatie was dan ook in handen van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Omdat er sprake was van veel rook, adviseerde de Veiligheidsregio de bevolking om bij last hiervan ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatiesystemen uit te zetten.

De brandweer is enkele uren bezig geweest met bluswerkzaamheden. Diverse muren van het pand, dat al ontmanteld werd, waren als gevolg van de brand omgevallen en dat bemoeilijkte de bluswerkzaamheden.

Veiligheid

Omwille van de veiligheid reden de treinen op het naastgelegen spoor tijdelijk langzaam en sloot Rijkswaterstaat de afrit naar het industrieterrein tijdelijk af. De gemeente Etten-Leur besloot de nabijgelegen Milieustraat Vosdonk tijdelijk te sluiten. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Tip de redactie