Altijd al een keer in een brandweerauto willen zitten? Of op de stoel van de burgemeester van Etten-Leur? Dat kan op zaterdag 4 juni, wanneer de gemeente Etten-Leur samen met hulpverlenende instanties zoals de politie, brandweer en ambulancedienst, een gezamenlijke open dag houdt. 

Dat de gemeente en de hulpverleners deze dag de handen ineen slaan, is op zich niet zo bijzonder. Beide instanties werken namelijk al intensief met elkaar samen.

En niet alleen met elkaar, maar ook met de inwoners, organisaties en andere partners. Tijdens de open dag bestaat de mogelijkheid om de mensen achter deze instanties te ontmoeten.

Speels

In het Stadskantoor en op het Raadhuisplein is tijdens de open dag van alles en nog wat te beleven. Er zijn onder andere kinderactiviteiten en prijsvragen.

Verder is er volop informatie beschikbaar over de openbare ruimte, sociale initiatieven, buurtpreventie, de (sociale) dienstverlening van de gemeente en het Werkplein. Tevens valt op speelse manier meer te leren over onder andere duurzaamheid, de ontwikkelingen in de gemeente Etten-Leur en over recyclen.

Het college van burgemeester en wethouders staat klaar om bezoekers te ontvangen en er bestaat zelfs de mogelijkheid om even op de stoel van burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot plaats te nemen.

Voertuigen

Naast informatie is er ook de nodige spanning en sensatie. Zowel op de Roosendaalseweg als op het Raadhuisplein staan de voertuigen van de gemeente, de brandweer, de ambulancedienst en de politie opgesteld en vinden onder andere (hulpverlenings)demonstraties plaats.

De open dag van de gemeente Etten-Leur en hulpverleners is op 4 juni van 11.00 tot 16.00 uur.