Met een ruime overwinning van 4-1 in de Etten-Leurse derby tegen Unitas’30, heeft Internos een voorschot genomen op promotie naar de Tweede Klasse van het zondagamateurvoetbal. 

Op het eigen sportpark aan de Hoge Neerstraat won de ploeg van Jack Sweres zondagmiddag met 4-1 van de plaatselijke opponent.

Bij rust was de stand nog 1-1. Unitas’30 opende na een klein kwartier zelfs de score via Sven Goetstouwers. Lang kon de ploeg van trainer Peter Remie niet genieten van de voorsprong.

Een slecht weggewerkte vrije trap belandde voor de voeten van Sven van Zwam die voorgaf bij de tweede paal, waar Patrick van Drongelen de 1-1 binnenkopte.

Ruimte

Na rust was Unitas’30 geen schim meer van de eerste helft, vooral niet toen Internos vrij snel via Sven van Zwam de 2-1 op het scorebord bracht. Unitas’30 ging vervolgens één op één spelen, waardoor meer ruimte werd weggegeven.

Matthijs Broos en Rick de Jong werden ingebracht om meer aanvallende impulsen te creëren. Broos kreeg nog een goede kans op de 2-2 na een goede combinatie met Jordy Bollaart, maar doelman Werner Verhoeven hield tegen.

Na de 3-1, doelpunt van Jean-Hugues Asukaniam, was het verzet van Unitas’30 definitief gebroken en werd het zelfs nog 4-1 door Gregory Hieronimus.

Beslissing

Met die uitslag lijkt de rol van Unitas in deze nacompetitie al zo goed als uitgespeeld te zijn. Komende donderdagavond speelt het de thuiswedstrijd tegen Dubbeldam uit Dordrecht. Alleen bij een grote overwinning maakt Unitas’30 nog kans op promotie naar de Tweede Klasse.

Sowieso valt de beslissing pas op zondag 5 juni als Internos op bezoek moet in Dordrecht bij Dubbeldam. Hoe de uitslag ook wordt bij Unitas’30-Dubbeldam, Internos heeft zondag alles in eigen hand en is bij een overwinning tweedeklasser. Afhankelijk van de uitslag donderdag kan zelfs een gelijkspel in Dordrecht voldoende zijn.