Tijdens het symposium ‘Thuis blijven wonen met dementie; hoe langer hoe beter’ in Den Haag heeft de Creatieve Werkplaats Etten-Leur de stimuleringsprijs van het tijdschrift Denkbeeld in ontvangst mogen nemen. 

De prijs is bedoeld voor het stimuleren van projecten die gericht zijn op de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met geheugenproblemen en/of hun mantelzorger.

De Creatieve Werkplaats Etten-Leur komt voort uit de werkgroep die is opgezet in het kader van de dementievriendelijke gemeente Etten-Leur.

De gemeente Etten-Leur wil in samenwerking met diverse organisaties laten zien hoe dementievriendelijk zij is; onder andere met de Woonstichting Etten-Leur (WEL), Avoord Zorg en Wonen en HOOM.

Belangeloos

Sinds vorig jaar september kunnen inwoners van Etten-Leur die kampen met geheugenproblemen elke twee weken onder begeleiding van lokale kunstenaars en vrijwilligers hun creativiteit aanboren in wijkgebouw Ut Praotuis in de wijk Banakkers.

De kunstenaars werken belangeloos mee en bieden allen een workshop aan van vier weken waarin diverse kunstvormen worden aangeboden zoals schilderen, verzen en gedichten maken , mozaïeken houtskooltekeningen, et cetera.