Bart Nederlof, Bram Braspenning en Sem Lips, allen twaalf jaar oud, zijn lid van Hocky Club Zevenbergen (HCZ). Ze spelen in hetzelfde elftal, jongens D1. De hockeyclub heeft onlangs een actie gelanceerd om nieuwe leden te laten werven. 

Dit heeft de jongens aangespoord tot het organiseren en het geven van een hockeyclinic. De motivatie voor dit initiatief is dat zij zelf iedere week meemaken hoe het is als je als elftal maar met elf personen bent. Zij ondervinden dus aan den lijve dat er minder aanwas is.

Daarom kozen zij bewust voor een clinic aan groep drie. Daar moeten de nieuwe leden vandaan komen.

Ze hebben in twee groepen de kinderen laten kennismaken met knotshockey en het dribbelen met daarbij de bal aan de stick houden. Sem was in zijn keeperspak gekomen en de kinderen mochten proberen om hem te passeren in het doel.

Directeur

Bart, Bram en Sem zitten allemaal op basisschool De Neerhof in Zevenbergen. Bart en Bram in groep acht, Sem in groep zeven. De directeur vond het meteen goed dat de clinic in de gymzaal gegeven werd. De materialen voor de knotshockey en de hockeystick en ballen zijn allemaal door de hockeyclub zelf ter beschikking gesteld.