Hoe zien inwoners van de Gemeente Zundert de toekomst van hun eigen dorpskern inwoners en welke wensen en ideeën hebben zij daarbij? Die vraag stond centraal tijdens de tournee die college en raadsleden de afgelopen maanden maakten in de vijf kernen van de gemeente. 

De bevindingen van de Gemeente Zundert zijn woensdag gepresenteerd in de vorm van een boekje.

Met bezoeken aan Achtmaal en Zundert werd vorig jaar al een aanvang gemaakt met de tournee. In februari vonden bezoeken plaats aan Wernhout en Klein Zundert. De tour werd in maart afgesloten met een bezoek aan Rijsbergen.

Oplossingen

De ‘tournee door de kernen’ moest volgens de Zundertse burgemeester Leny Poppe-de Looff zorgen voor inspiratie en de energie die nodig is om soms ook lastige vraagstukken van een antwoord te voorzien. 

Afsluiting

Woensdagavond werden in het gemeentehuis van Zundert aan vertegenwoordigers uit de verschillende kernen de eerste boekjes uitgereikt . Hierin staan de door dorpsbewoners naar voren gebrachte wensen en ideeën voor de toekomst van hun kern. 

De presentatie vormde de afsluiting van de tournee. De Gemeente Zundert gaat nu onderzoeken welke wensen te realiseren zijn.