Kinderboerderij De Dierenploeg in Zevenbergen moet een leerplaats worden voor kinderen en volwassenen waar zij kennismaken met water, bodem en duurzaamheid. 

Dat bleek maandag tijdens de presentatie van het werkboek Kinderboerderij De Dierenploeg en bezoekers klimaatbestendig en waterbewust op het gemeentehuis in Zevenbergen.

Daarbij werd duidelijk dat een kinderboerderij meer kan zijn dan alleen een plaats waar dieren bekeken, geaaid en geknuffeld kunnen worden.

De presentatie werd geleid door Jean Eigeman van Gemeenten voor Duurzame Ontwikkelingen. Hij mocht het werkboek uitreiken aan de dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta, Carla Moonen, wethouder Jaap Kamp en aan Peer Cox, voorzitter van het Milieu Educatief Centrum dat gevestigd is op de bovenverdieping van de kinderboerderij.

Pilot

De Dierenploeg in Zevenbergen is samen met een kinderboerderij uit Gouda gekozen als pilot voor dit project. Er zijn verschillende initiatieven in ontwikkeling om de elementen water, bodem en duurzaamheid te verwerken in de (nabije) omgeving van de kinderboerderij.

Diverse partijen hebben daartoe de intentieverklaring ondertekend die dit initiatief ondersteund. Diverse thema’s zullen hiertoe opgepakt worden.