De leden van de Sportvereniging Het Rooie Paerd - Moerdijk vierden zondag in en rond het clubgebouw in Willemstad hun 40-jarig bestaan. Het feest viel gedeeltelijk in het water, maar de waterspelletjes voor de vele jeugdleden konden net nog buiten worden afgewerkt. 

Nadat het begon te regenen werd plan B uit de kast gehaald en daar stond in dat de jeugd binnen op de bovenverdieping van het maritieme gebouw deel kon nemen aan een quiz met muziekvragen. De ouderen haalden ondertussen herinneringen op, waarna de barbecue werd aangestoken.

Op het feest waren veel leden van het eerste uur afgekomen. Een van hen was een van de medeoprichters, Wim Vermey. Hij wist zich nog alles te herinneren van de oprichting van wat toen zwemvereniging ’t Rooie Paerd heette.

LIchtbaken

Vermey vertelt dat hij veertig jaar geleden vaak met zijn vriendjes zwom in het getijden bad Bad Niervaert aan de Noordschans. "Als het bad gesloten was gingen we naar de strekdam bij de haven en daar stond tot vlak voor de oorlog een rood geschilderd lichtbaken dat uit de verte precies leek op een paard. Toen hebben we besloten dat de zwemclub die we gingen oprichten die naam moest dragen."

Omdat Bad Niervaert al in 1970 werd gesloten heeft de club daar niet meer kunnen zwemmen, maar wel in het nieuwe bad Niervaert in Klundert zelf.