De gemeente Moerdijk gaat op korte termijn nogmaals in gesprek met Vluchtelingenwerk Moerdijk over de huisvestingsproblematiek. Vluchtelingenwerk zit nu in een veel te kleine ruimte boven de gereformeerde kerk in de Stationsstraat in Zevenbergen. 

Aanvankelijk werd nog gehoopt Vluchtelingenwerk onder te kunnen brengen in het voormalige schoolgebouw Het Kompas aan de Dr. Ariënslaan in Zevenbergen, maar dat pand is zo verouderd en zo slecht dat er voor de gemeente niks anders op zit om dit gebouw te slopen.

Mogelijkheden

De gemeente zag vervolgens in een van de vrijkomende panden in de Molenstraat-Doelstraat een alternatief. "Een aantal weken geleden hebben we een tweede gesprek gehad met Vluchtelingenwerk over de problematiek", zegt wethouder Eef Schoneveld. "Daarbij zijn een aantal mogelijkheden de revue gepasseerd, waarvan er twee overbleven. Behalve huisvesting in een pand aan de Molenstraat-Doelstraat is toen ook het gemeentehuis ter sprake gekomen."

Verbazing

Vluchtelingenwerk Moerdijk is vervolgens gaan kijken in de panden aan de Molenstraat-Doelstraat, die vrij komen door de centrumplanontwikkelingen. "We hadden zelfs nog de mogelijkheid om meubilair, kasten en stoelen en dergelijke, aan hen mee te geven. Toch een beetje tot mijn verbazing kwamen ze een paar dagen later met een mailtje dat ze de voorkeur hadden voor huisvesting in het gemeentehuis."

Volgens Eef Schoneveld is daar niet echt een motivatie voor gegeven. "Hoe dan ook, aansluitend hierop is in de gemeenteraad de behandeling van de plannen van het college om het gemeentehuis her in te richten aan de orde geweest en die zijn door de raad op halt gezet. Daardoor kunnen we nu ook weinig voor Vluchtelingenwerk in het gemeentehuis betekenen."

Nogmaals

Daarom gaat de gemeente Moerdijk binnenkort nogmaals in gesprek met de organisatie met de vraag of zij toch nog eens een keer goed wil kijken naar de locatie Molenstraat-Doelstraat. "Daarvan vinden wij dat je daar voor drie jaar heel goed terecht kan."