Vrijwilligerscentrale Etten-Leur in nieuw jasje

De Vrijwilligerscentrale Etten-Leur heeft een nieuwe website, met een nieuwe naam en een nieuw door Dennis Blaak – tevens vrijwilliger bij de centrale – gemaakt logo.

Dat is bekendgemaakt op een bijeenkomst in multifunctioneel centrum de Linde, dat tevens vanaf heden dient als één van de locaties voor het spreekuur.

De Vrijwilligerscentrale Etten-Leur is in 1997 opgericht, zat eerst in een ruimte in toen nog De Nobelaer en verhuisde enkele jaren later naar de benedenverdieping van het Stadskantoor.

"Het doel toen was echt bemiddelen tussen vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers en daarin zijn we in de jaren erna doorgegroeid", zegt Linda Kruf, sinds februari coördinator van de centrale.

"We zijn al heel snel advies en steun gaan geven aan organisaties, maar ook aan vrijwilligers. Verder zijn we de belangen gaan behartigen van maatschappelijke organisaties en deskundigheid gaan bevorderen door middel van cursussen en workshops in Etten-Leur. Die worden heel goed bezocht en daar gaan we zeker mee door."

Koppelen

Met een nieuw logo en een andere website ziet het er allemaal wat frisser en hipper uit. Kruf: "We zijn in Nederland inmiddels ook een stuk verder met allerlei matchingprogramma’s. Vraag en aanbod zijn nu makkelijker aan elkaar te koppelen."

Wat gebleven is zijn dezelfde gezichten bij de vrijwilligerscentrale. Met dien verstande dat zij vanaf nu per week op drie plekken spreekuur houden.

Het spreekuur op woensdag in het Stadskantoor van 09.30 tot 12.30 uur blijft. Nieuw zijn het spreekuur in Het Turfschip op maandag van 13.30 tot 16.00 uur en op donderdag in wijkgebouw De Gong in de Grauwe Polder van 09.30 tot 12.30 uur.

Tip de redactie