Buurtcheck voor leerlingen Markland College

Donderdagochtend is door wethouder Jaap Kamp in het gemeentehuis van Moerdijk het startsein gegeven voor de maatschappelijke stage voor leerlingen uit 3-vwo van het Markland College uit Zevenbergen. 

De maatschappelijke stage bestaat uit een buurtcheck binnen de gemeente Moerdijk. Hiermee wil de gemeente beogen dat ook de jeugd een visie op de kwaliteit van de openbare ruimte ontwikkelt.

Samen met zes gebiedsbeheerders van de gemeente gaan de leerlingen kritisch naar de kwaliteit van de openbare ruimte kijken. Dat doen ze door middel van een beoordeling met als aanvulling daarop het maken van foto’s en filmpjes.

Uiteraard hebben alle leerlingen de Buiten Beter-app gedownload en zijn zij door zowel wethouder Kamp als door de projectcoördinator van de gemeente, Werner Voermans, gemaand deze app donderdag vooral zoveel mogelijk te gebruiken. De leukste en beste melding wordt beloond.

Kernen

De opdracht is om per groep zes zogenaamde schouwvakken kritisch te beoordelen. Vier van die schouwvakken zijn aangewezen, de leerlingen mogen zelf twee andere schouwvakken kiezen.

Iedere groep bezoekt donderdag twee kernen in de gemeente Moerdijk. Aan het eind van de dag worden de resultaten verzameld tijdens een afrondende plenaire sessie op het gemeentehuis.

Tip de redactie