Toegankelijkheidssymbool voor Zundertse ondernemingen

ZUNDERT – Wethouder Johan de Beer heeft woensdagmiddag het Zunderts Toegankelijkheidssymbool uitgereikt aan twee ondernemingen. Hoppenbrouwers Keukens en Brocks Brillen & Contactlenzen mochten trots de sticker op hun zaak plakken om aan mensen te laten zien dat hun zaak rolstoeltoegankelijk is. 

“Lang niet overal is het vanzelfsprekend dat het goed geregeld is voor mensen in een rolstoel,” vertelt een afgevaardigde van het Gehandicaptenplatform tijdens de feestelijke uitreiking van het symbool. Er zijn nu twaalf zaken in Zundert die het keurmerk rolstoeltoegankelijk hebben mogen ontvangen van het platform.

Wethouder

Wethouder Johan de Beer is blij met het initiatief. “Voor mij is het nu de zesde keer dat ik dit mag doen. Ik reik dit symbool altijd graag uit.” Hij benadrukt het goede werk van het Gehandicaptenplatform. “Het Gehandicaptenplatform bestaat uit fijne mensen die het beste voor hebben met ons dorp en de gemeente. Zij zetten zich belangeloos in en waarborgen toegankelijkheid niet alleen in bestaande gebouwen, maar ook bij nieuwbouw projecten.”

Plakken

Bij Brocks Brillen & Contactlenzen wordt de sticker van het Zunderts Toegankelijkheidssymbool met trots op de ruit geplakt. Het symbool krijgt een prominente plek op de voorruit, op rolstoelhoogte natuurlijk.

Tip de redactie