Zundertse Komedie speelt hilarisch sprookje ‘Lang en Gelukkig’

Krap anderhalve week voor de première van de familievoorstelling Lang en Gelukkig moet er nog van alles gebeuren bij de Zundertse Komedie. 

Decors en kostuums, licht en muziek, de juiste plaatsen van de acteurs op het toneel en niet te vergeten de teksten zonder struikelen overbrengen. "Het komt altijd goed", lachen alle aanwezigen.

De voorstelling Lang en Gelukkig is niet zo maar een sprookje. Het zijn zelfs meerdere sprookjes ineen, op een manier zoals u deze sprookjesfiguren nog nooit zag.

Zo zie je Assepoester samen met Roodkapje in het bos wandelen, hoor je Kleine Duimpje kletsen en heeft de grote boze wolf een imagoprobleem.

De lakeien worden verliefd op elkaar en de boze stiefmoeder, die luistert naar de tot de verbeelding sprekende naam Irma Zonderboezem, brengt haar kauwgomkauwende dochters Paris en Hilton mee.

Veertig kostuums

Achter de zaal werken drie dames stug door achter hun naaimachine. "Veertig sprookjeskostuums mogen we maken", aldus Ria Frijters. "Maar dat komt allemaal goed onder leiding van André."

André Roks is niet alleen speler van de Zundertse Komedie, hij is tevens verantwoordelijk voor de kleding. En dit jaar verzorgt hij ook nog eens de expositie in de foyer.

Roks: "Ik had er niet eerder aan gedacht dat je kleding ook kunt tentoonstellen". Het belooft weer een mooie avond uit te worden dankzij de Zundertse Komedie.

NUwerk

Tip de redactie