Kees Lazeroms wint Lelieloop Etten-Leur

De Lelieloop, georganiseerd door Road Runners Etten-Leur en traditioneel op tweede pinksterdag (op de vierde en laatste dag van de Leurse Havenfeesten), heeft maandag een zege opgeleverd voor Kees Lazeroms. 

De 53-jarige Ettenaar ging er meteen na het 'startschot' – bij de Lelieloop het roffelen op de trom door molenaar Tiny Augustijn – vandoor. Slechts Edwin de Neijs uit Tilburg wist de Achilles-atleet te volgen. Maar bij volgen bleef het dan ook.

Tien kilometer verder en na vier passages dwars door molen de Lelie heen, passeerde Lazeroms na 35 minuten en 39 seconden de finish. De Neijs volgde op 17 seconden als tweede; derde werd Road Runner Ad van Beek op bijna een minuut van Kees Lazeroms.

Clubloze

Bij de vrouwen toonde de nog clubloze Devon Kuystermans uit Hoeven zich de snelste op de 10 kilometer in een tijd van 41 minuten en 54 seconden. Op ruim anderhalve minuut eindigde Yvonne Boot van AVO’83 op de tweede plaats.

Op de 5 kilometer bij de mannen triomfeerde Road Runner Jeroen Nijlans in 16 minuten en 41 seconden; bij de vrouwen won Paddy Hereijgers van DJA in 18 minuten en 14 seconden.

Tip de redactie