Voorronde Open NK Poker in Etten-Leur

Horecagelegenheid De Zaak op het Raadhuisplein in Etten-Leur is dinsdag 17 mei de locatie voor een voorronde van het tweede seizoen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). 

Verspreid over heel Nederland worden hiervan 130 voorrondes gespeeld, waar spelers zich kunnen plaatsen voor de grote landelijke finale.

Die wordt op 2 juli in Ermelo gehouden. Ook in Etten-Leur kunnen pokerliefhebbers een gooi doen naar de titel 'Pokerkampioen van Nederland 2016'.

De winnaar van deze voorronde mag een jaar lang de titel pokerkampioen van de gemeente Etten-Leur dragen, ontvangt een mooie beker en kwalificeert zich direct voor de landelijke finale. Verder gaat vijf procent van het uiteindelijke totale aantal deelnemers door naar de semifinale.

Kans

"De missie van het ONK Poker is om alle recreatieve pokeraars in Nederland de kans te geven om deel te nemen aan een professioneel en legaal georganiseerd pokerevenement", vertelt Mathijs Jonkers namens de organisatie.

Vorig jaar deden verspreid over heel het land ruim vijfduizend pokeraars mee. Dit jaar wordt verwacht dat het er achtduizend tot negenduizend zijn. Jonkers: "Onder de deelnemers zijn mensen die al jaren pokeren, maar ook mensen die pas voor het eerst aan een pokertoernooi meedoen."

Tip de redactie