Kunstwerk Taluton in Elisabethpark is niet onveilig

Het kunstwerk met de naam 'Taluton' in het Elisabethpark in Etten-Leur is niet onveilig. Dat antwoordt de gemeente Etten-Leur op de brief die Clasien de Regt van fractie De Regt begin april schreef aan het college van burgemeester en wethouders. 

Aanleiding voor de brief waren een aantal ongelukjes met spelende kinderen bij het vorig jaar oktober geopende kunstwerk in de wijk Centrum Oost.

De Regt reageerde met name op het ongeval waarbij begin april een achtjarig meisje gewond raakte. Zij kwam bij het kunstwerk dusdanig ten val dat er een ambulance aan te pas moest komen. Voor het hechten van verwondingen in haar gezicht moest ze naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Waarschuwingsborden

De gemeente Etten-Leur laat weten dat zij na het ongeval meteen persoonlijk contact opgenomen heeft met de moeder en het meisje.

"Hieruit bleek dat ze, enigszins opgejaagd door haar broertje, ongelukkig gevallen is", is de reactie. En verder: "Er is geen sprake van een constructiefout of een gebrek aan het kunstwerk." Naar aanleiding van het incident heeft de gemeente wel waarschuwingsborden laten plaatsen bij het kunstwerk.

Keurmerkinstituut

Naar aanleiding van een eerdere val van een meisje, in februari van dit jaar, was al besloten om het kunstwerk als zijnde een speeltoestel te laten beoordelen door het keurmerkinstituut, dat jaarlijks alle speeltoestellen in de gemeente Etten-Leur aan een inspectie onderwerpt.

Daarbij is gebleken dat Taluton voldoet aan alle richtlijnen. Er wordt een plaatje aangebracht op het kunstwerk en daarmee voldoet het tevens als speeltoestel.

Tip de redactie